Kerkese Padia dhe Vendimi

Kërkesë-padia-e-Qytetarëve-për-Parkun-në-mbrojtje-të-Parkut-të-Liqenit-Artificial-të-Tiranës Vendimi-i-Gjykates-Administrative-te-Shkalles-se-Pare

Pse ndërtimi në park është skandal i vërtetë mjedisor

Protesta për Parkun e Tiranës po ngre shumë diskutime mes njerëzve të thjeshtë. Temat dhe argumentat që po përdoren nga eksponentët kryesorë të politikës, sikurse ndodh rëndom, po trajtohen nga individë të ndryshëm, pro ose kundra projektit, më tepër me një ngjyrim politik se sa me një logjikë racionale apo të kthjellët në dobi të…

Shkatërrimi i parkut të liqenit, ambientalistët kallëzim penal në tri institucione

Ankesë në Inspektoratin e Mjedisit dhe në policinë ndërtimore Lorina Mixha Ambientalistët, urbanistët, arkitektët dhe shoqëria civile bashkë kanë marrë një tjetër vendim për sa i takon shkatërrimit që po i bëhet parkut të Liqenit Artificial. Kjo, për shkak të zgjerimit të Rrugës së Elbasanit. Dje është konfirmuar se një përfaqësi e grupit që kundërshton…

Apokalipsi mjedisor vjen në Tiranë!

Nga Endri Haxhiraj & Edvin Pacara Apokalips – një shkatërrim përfundimtar i botës, sikurse përshkruhet në librin biblik të Zbulesës Pas prerjeve të pyjeve në Librazhd, koncesioneve për ndërtimin e digave në Vjosë, sot betonizimi vjen shumë afër shtëpisë së çdo banori të Tiranës. Jashtë sfondeve partiake, një grup qytetarësh u mblodhën të dielën e 21…

Përse e kundërshtoj projektin tek parku i liqenit?

Shkruan Alida Karakushi-eksperte e politikave publike dhe aktiviste Përse e kundërshtoj projektin tek parku i liqenit? 1. Vendi i gabuar për një kënd lojrash pasi sakrifikon ose pakëson atë hapsirë kaq të vogël të gjelbërt që i ka mbetur këtij qyteti të përhumbur në kaosin e ndërtimeve pa respektuar asnjë plan urbanistik. 2. Mungesa e…

Fushata sensibilizuese

Qytetarët kanë filluar nje fushatë sensibilizuese me shpërndarje e fletëpalosjeve të cilat kanë dhe arsyet e kauzës për të cilat qëndrohet.